ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

X. Γώγος: Ανησυχούμε για εξάπλωση του κορονοϊού από τα πάρτι

X. Γώγος: Ανησυχούμε για εξάπλωση του κορονοϊού από τα πάρτι
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού λόγω των πάρτι που διοργανώνονται εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας ότι  χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είμαστε σε μια φάση που ανοίγουν πολλές δραστηριότητες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα. Επεσήμανε πως ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται γύρω στο 4 αλλά αυτό μπορεί να γίνει 5 ή 6 και τα πάρτι ενισχύουν την πιθανότητα έξαρσης.  Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα σημείωσε ότι ελπίζει να τηρηθεί το μέτρο του self-test .

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το γεγονός να δοθεί το πράσινο φως για την επέκταση του ωραρίου της εστίασης ενώ ανέφερε πως την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των SMS.

Υπογράμμισε πως υπάρχει περίπτωση να δούμε τοπικά lockdown αν υπάρξουν κρούσματα.  Σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca τόνισε πως είναι ασφαλές και ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να είναι προβληματικό στην εγκυμοσύνη, ωστόσο υπάρχει σύσταση εμβολιασμού με τα άλλα εμβόλια επειδή δεν υπάρχουν σχετικά δεδομένα μέχρι στιγμής.