ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Washington Post: Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ετοιμάζει ο Τζ. Μπάιντεν

Washington Post: Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ετοιμάζει ο Τζ. Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προετοιμάζει κυρώσεις και άλλα μέτρα με στόχο τη Μόσχα σχετικά με τις ενέργειες της που αφορούν την πρόσφατη εκτεταμένη κυβερνο-επίθεση, γνωστή ως SolarWinds και την υπόθεση του Ρώσου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

Η διοίκηση αναμένεται να χαρακτηρίσει την επιχείρηση SolarWinds, η οποία επηρέασε κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες τον Ιανουάριο, ως δυνητικά «επικίνδυνη», κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την κυβερνοεπίθεση, σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.

Σε αντίθεση μάλιστα με τη δήλωση των υπηρεσιακών πληροφοριών, προτού αναλάβει ο Τζο Μπάιντεν, οι οποίες είχαν αναφέρει ότι η Μόσχα «πιθανότατα» ήταν πίσω από την επιχείρηση SolarWinds, ο Λευκός Οίκος θα τονίσει κατηγορηματικά ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ρωσική εκστρατεία έπληξε εννέα κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και περίπου 100 ιδιωτικές εταιρείες.

Ωστόσο, ο απώτερος στόχος των κινήσεων του Λευκού Οίκου, ανέφεραν αξιωματούχοι στη Washington Post, είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι δεν μπορεί πλέον να  πραγματοποιεί εχθρικές ενέργειες απέναντι στις ΗΠΑ.

Σε ομιλία του στη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι: «Η ρωσική απερισκεψία και η πειρατεία σε δίκτυα υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο έχει γίνει κρίσιμη για την προστασία της συλλογικής μας ασφάλειας».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή ότι η απάντηση, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, «θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων, και δε θα είναι απλώς κυρώσεις».

AP Photo/Evan Vucci