Μ. Βρετανία - Κορονοϊός: Υψηλότερο κατά 52% το ποσοστό των θανάτων που συνδέονται με τη νόσο

Υψηλότερο κατά 52% το ποσοστό των θανάτων που συνδέονται με τη νόσο

Υψηλότερο κατά 52% σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία ήταν το ποσοστό των θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία ως τις 17 Απρίλίου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Μ. Βρετανίας (ONS), γεγονός που καθιστά την χώρα στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ευρώπης από την πανδημία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την ONS, οι θάνατοι από την επιδημία είχαν ήδη ξεπεράσει τους 20.000 στις 17 Απριλίου, καθώς συμπεριέλαβε στους θανάτους και όσους σημειώθηκαν στην κοινότητα και όχι μόνο στα νοσοκομεία.

Η ONS επισήμανε ότι συνολικά 21.284 άνθρωποι είχαν πεθάνει ως τις 17 Απριλίου έχοντας κάποια αναφορά στην covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 52% υψηλότερος από τους 13.917 νεκρούς λόγω του κορονοϊού που είχε ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση στις 18 Απριλίου και αφορούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία.

Με τους νέους υπολογισμούς ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία λόγω της covid-19 ως τις 17 Απριλίου είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στη Γαλλία και την Ισπανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, αλλά χαμηλότερος από της Ιταλίας.

Στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ONS περιλαμβάνονται 4.343 άνθρωποι που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω του κορονοϊού σε διάστημα 15 ημερών, από τις 10 ως τις 24 Απριλίου. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 1.043 θανάτους που είχαν καταγραφεί σε οίκους ευγηρίας ως τις 10 Απριλίου, επεσήμανε ο Νικ Στράιπ επικεφαλής της ONS.

Σημειώνεται , τέλος, πως βάσει των στοιχείων που έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, 21.092 άνθρωποι είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω του κορονοϊού.