Υπουργός Υγείας ΗΠΑ: Η επίθεση στο Καπιτώλιο αμαυρώνει την κληρονομιά Τραμπ

Υπουργός Υγείας ΗΠΑ: Η επίθεση στο Καπιτώλιο αμαυρώνει την κληρονομιά Τραμπ

Ο Υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ στην αποχαιρετιστήρια του επιστολή λίγες μέρες πριν την αποχώρηση του υποστήριξε ότι η επίθεση στο Καπιτώλιοαπειλεί να αμαυρώσει την κληρονομιά της κυβέρνησης Τραμπ.

Στην επιστολή με ημερομηνία την περασμένη Τρίτη 12η Ιανουαρίου, ο Αζάρ αναφέρθηκε σε αυτά που χαρακτήρισε ως επιτυχίες της κυβέρνησης, όπως την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού και θεραπευτικών μεθόδων, που, όπως είπε, έσωσαν «εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ζωές Αμερικανών».

Ο Αζάρ, ο οποίος θα παραμείνει στο πόστο του υπουργού Υγείας μέχρι την ημέρα ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, εξέφρασε ανησυχία ότι η εισβολή του όχλου υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του απερχόμενου προέδρου για ευρεία εκλογική νοθεία «απειλούν να αμαυρώσουν αυτές και άλλες ιστορικές κληρονομίες αυτής της κυβέρνησης».

«Οι επιθέσεις στο Καπιτώλιο ήταν μια επίθεση στη δημοκρατία μας και στην παράδοση ειρηνικών μεταβάσεων εξουσίας», έγραψε ο Αζάρ στην επίσημη επιστολή αποχώρησης του.

Υπενθυμίζεται οτι με αφορμή την επίθεση στο Καπιτώλιο, την παραίτηση τους υπέβαλαν οι Τσαντ  Γουλφ εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας,  Ελέιν Τσάο Υπουργός Μεταφορών και Μπέτσι ΝτεΒός Υπουργός Παιδείας καθώς και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.