7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Υπουργείο Παιδείας: Ξεπέρασαν τις 13.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Ξεπέρασαν τις 13.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
Eurokinissi

Τις 13.000 (13.291) ξεπέρασαν οι αιτήσεις για τις 4.039 θέσεις στα 112 Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα για την επόμενη σχολική περίοδο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα 62 που λειτούργησαν το προηγούμενο σχολικό έτος.

Τη φετινή χρονιά, αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, με στόχο από κοινού τα σχολεία αυτά να συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια.

Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες αγκάλιασαν και φέτος το θεσμό των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, με αριθμό αιτήσεων - ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, η οποία θα προβληθεί ζωντανά (θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας λεπτομέρειες σύνδεσης), ενώ οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.