Υπόθεση Λιγνάδη: Ένσταση ακυρότητας επί της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας

Υπόθεση Λιγνάδη: Ένσταση ακυρότητας επί της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας

Ένσταση ακυρότητας για την διαδικασία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη που βαρύνεται με κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή. Με δηλώσεις του κατηγόρησε την εισαγγελία ότι «κωφεύει» και υποστήριξε πως «οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε».

Επίσης, σημείωσε ότι «οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος και στις δύο περιπτώσεις.