7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποια επαγγέλματα θα αφορά, πότε ενδέχεται να ξεκινήσει

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποια επαγγέλματα θα αφορά, πότε ενδέχεται να ξεκινήσει

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου, τέταρτου κύματος πανδημίας, η κυβέρνηση φέρνει μπροστά τις αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματικών κατηγοριών. Εξαιτίας των μεταλλάξεων του κορονοϊού, πιθανόν κατά την τακτική ενημέρωση της προσεχούς Δευτέρας, η επιτροπή εμβολιασμών αναμένεται να ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα υποχρεωτικών εμβολιασμών θα ξεκινήσει εντός του Ιουλίου, με την εκτίμηση οτι θα ξεκινήσει από το προσωπικό που απασχολείται σε οίκους ευγηρίας και σε μονάδες ευπαθών ατόμων.

Δεύτερη ομάδα στην οποία θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι αυτή του προσωπικού των νοσοκομείων. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό θα εμβολιαστεί αλλά όχι μέσα στο καλοκαίρι καθώς σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό αυτό θα γίνει είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

Ακόμα, μετά την πρόσφατη προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, το Ανώτατο Δικαστήριο έλαβε θέση δικαιολογώντας εν μέρει την λογική της σχετικής διάταξης του αρχηγείου. Αυτό πιθανόν να ανοίγει το για ανάλογες παρεμβάσεις στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ταυτόχρονα να υπολείπεται η αναγκαιότητα που υπάρχει για περιπτώσεις όπως οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, στην εστίαση αλλά και στην εκπαίδευση

Αν και στην τελευταία περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου το 73%, εξέλιξη ιδιαιτέρως θετική αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αντίστροφη μέτρηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις και για την εστίαση

Αυτός είναι ο χάρτης των ανεμβολίαστων Ελλήνων