Υποχωρεί σταδιακά η «μεταφερόμενη ομίχλη» πάνω από τη Θεσσαλονίκη

Υποχωρεί σταδιακά η «μεταφερόμενη ομίχλη» πάνω από τη Θεσσαλονίκη

Χαμηλή ορατότητα, λόγω ομίχλης, επικράτησε σήμερα ανά διαστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου. Η ορατότητα “άνοιγε” και “έκλεινε”, λόγω “μεταφερόμενης ομίχλης”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μετεωρολόγοι του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες το φαινόμενο ευνόησε την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου “Μακεδονία”, καθώς πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Μετά τις 9.30 το πρωί όμως και για μία ώρα περίπου, η μεταφερόμενη ομίχλη προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Γιάννη Παπάζογλου, “δύο αεροσκάφη, που εκτελούσαν πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη, παρέκκλιναν της πορείας τους και προσγειώθηκαν στην Αθήνα, ενώ μία πτήση εσωτερικού καθυστέρησε".

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί η ορατότητα ήταν στα 1000 μέτρα, αργότερα μειώθηκε στα 100 και γύρω στις 10 αυξήθηκε ξανά, στα 200 μέτρα. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όσο αυξάνεται η αντανάκλαση του φωτός από τον ήλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ