7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο βυτιοφόρο - Είχε ζητηθεί εκκένωση της περιοχής Νεόκτιστα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο βυτιοφόρο - Είχε ζητηθεί εκκένωση της περιοχής Νεόκτιστα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο με επικίνδυνο υλικό, πιθανόν προπάνιο, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Νωρίτερα, νέο μήνυμα μέσω του «112» έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιώντας ότι η φωτιά σε αποθήκη φιαλών προπανίου είναι υπό μερικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται είχε ζητηθεί για προληπτικούς λόγους η εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. «Συνιστούμε στους συμπολίτες ψυχραιμία. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή εγκλωβισμός κάποιου ατόμου, ενώ  φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε ένα παρακείμενο κτίριο.

Επίσης, είχε σταλεί ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου μετά τον συναγερμό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τους πολίτες να καταφύγουν σε κλειστό κτήριο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες. «Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης», ανέφερε το μήνυμα.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και συνολικά επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 3 ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό.

Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Στο σημείο μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.