Υπ. Υγείας Ισραήλ: Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πληρώσουν μόνοι τους για τεστ

Υπ. Υγείας Ισραήλ: Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πληρώσουν μόνοι τους για τεστ
Ap Images

Ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελστάϊν ο οποίος θέλει να ενθαρρύνει τον εκτεταμένο εμβολιασμό του πληθυσμού είπε ότι όσοι συμπατριώτες του δεν θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού ίσως αντιμετωπίσουν περιορισμούς ως προς τα μέρη που θα μπορούν να επισκεφθούν. 

Θέλοντας να αναφερθεί στα οφέλη για όσους κάνουν το εμβόλιο, ο Εντελστάιν φέρεται να είπε σύμφωνα με το Κανάλι 12 την Πέμπτη "Όποιος δεν εμβολιαστεί θα πηγαίνει μόνο σε σούπερ μάρκετ ή σε φαρμακεία, ενώ οι εμβολιασμένοι θα πηγαίνουν σε γήπεδα και γυμναστήρια".

Ο Έντελσταϊν δήλωσε ότι εξετάζεται νομοθεσία που θα επιτρέπει στους εργοδότες να εμποδίζουν τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να προσέλθουν στην εργασία και προειδοποίησε ότι ο κανόνας θα ισχύει και για εκείνους του εκπαιδευτικού συστήματος. Ο Υπουργός είπε επίσης οτι όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για τεστ κάθε 48 ώρες εάν θέλουν να συνεχίσουν να διδάσκουν.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: "Όποιος δεν εμβολιάζεται μας θέτει όλους σε κίνδυνο, γιατί μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας".

Το ζήτημα της διστακτικότητας και του σκεπτικισμού των εμβολίων προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία καθώς η παγκόσμια κορυφαία εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.