7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Τζόνσον: Eξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης

Τζόνσον: Eξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης
Φωτογραφία αρχείου

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης και δεν αποκλείει την έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών για να αντιμετωπίσει τις οξείες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και προβλήματα στην παραγωγή ειδών διατροφής.

Σύμφωνα μάλιστα με την Ένωση Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών, αποτέλεσμα της αποχώρησης εργαζομένων, της διακοπής της εκπαίδευσης και της εξέτασης νέων οδηγών λόγω της πανδημίας και των ρυθμίσεων του Brexit περί μετανάστευσης που εμποδίζουν την πρόσληψη οδηγών από την Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης περισσότερων προσωρινών αδειών παραμονής.

«Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε τη μετανάστευση και αυτό μας δίνει ευελιξία. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας αν είναι ανάγκη και, φυσικά, θα διατηρήσουμε τα πάντα υπό επανεξέταση. Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε σε μία κατάσταση στην οποία βασικά επιτρέπαμε στη βιομηχανία των οδικών μεταφορών να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλής αμοιβής μετανάστευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ