ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Τζο Μπάιντεν: Υποχρεωτική καραντίνα σε αφιχθέντες με διεθνείς πτήσεις

Τζο Μπάιντεν: Υποχρεωτική καραντίνα σε αφιχθέντες με διεθνείς πτήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας, όπως την χαρακτήρισε.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής».

«Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Υπογράμμισε  ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ πιθανότατα να φτάσει τους 500.000 τον επόμενο μήνα, κρούοντας καμπανάκι για προσοχή. «Θα το ξεπεράσουμε, θα νικήσουμε αυτήν την πανδημία», είπε ακόμη ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Παράλληλα ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα σχετικά για δράσεις κατά του κορονοϊού. Ανάμεσά τους και νόμο για την αμυντική παραγωγή προκειμένου «να κατευθύνει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και την ιδιωτική βιομηχανία να επιταχύνουν τη δημιουργία σχετικά με τα απαραίτητα για την προστασία, τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων».

Παράλληλα, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο χάος που έχει δημιουργήσει η πανδημία, λέγοντας πως αυτό δεν καταπολεμάται εν μία νυκτί, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπάρχει φως, ενώ αφήνοντας σαφή αιχμή για την πολιτική Τραμπ, τόνισε ο κόσμος θα ενημερώνεται από τους ειδήμονες για την κατάσταση, όχι από τον πρόεδρο.

Μίλησε για τη σημασία της χρήσης μάσκας που θα σώσει πάνω από 50.000 ζωές εώς τον Απρίλιο, εάν τηρηθεί ευλαβικά το μέτρο, ενώ επανέλαβε πως θα κινήσει Γη και Ουρανό για να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί. Τέλος, προέτρεψε παράλληλα τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 100 ημέρες.

AP Photo/Alex Brandon