7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Τζο Μπάιντεν: Ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν: Ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι πολλές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας της χώρας έχουν υποστεί ζημιές και «αποσαθρώθηκαν» κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε ότι το επιτελείο του, αρμόδιο για τη μετάβαση της εξουσίας, δεν έλαβε τις πληροφορίες που χρειαζόταν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Πεντάγωνο.

«Αντιμετωπίσαμε εμπόδια από την πολιτική ηγεσία αυτού του υπουργείου (Πεντάγωνο). Η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για την ασφάλειά μας έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Μπάιντεν αναφερόταν στην απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας Κρίστοφερ Μίλερ να διακόψει μονομερώς τη συνεργασία με την ομάδα μετάβασης, κίνηση που προκάλεσε την οργή των συνεργατών του. Ο Τραμπ είχε απολύσει τον Νοέμβριο τον Υπουργό Άμυνας Μαρκ Εσπερ, τον οποίο ακολούθησαν στο δρόμο της εξόδου, τρία ακόμα υψηλόβαθμα τα οποία παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει ευθέως τη διοίκηση Τραμπ για το γεγονός οτι η μεγάλη κυβερνοεπίθεση, για την οποία φέρεται να ευθύνεται η Ρωσία, έγινε υπό τη δική του θητεία και μάλιστα χωρίς να υπάρξει απάντηση.