7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τζανάκης: Τα παιδιά με κορονοϊό παρουσιάζουν βεβαρημένη εικόνα σε πολλά όργανα τους

Τζανάκης: Τα παιδιά με κορονοϊό παρουσιάζουν βεβαρημένη εικόνα σε πολλά όργανα τους
APimages

«Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών γι αυτό παρακολουθούνται επισταμένως», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης.

Όπως είπε, «μιλάμε για παιδιά 12-15 ετών που έχουν πλέον την δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και βρέφη», σημειώνοντας πως σε ένα πολύ μικρό ποσοστό θα εμφανίσουν αυτό το σύνδρομο βαρύτερα.

Όπως υπογράμμισε ένα παιδί θα ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021 με φυσικό τρόπο αλλά αν γίνει αυτό θα επιλέξει ο ιός πως θα το ανοσοποιήσει. Θα το ανοσοποιήσει ελαφρά που είναι η πλειονότητα ή θα το ανοσοποιήσει με βαρύ τρόπο διερωτήθηκε και τόνισε πως οι γονείς πρέπει να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο. 

Για το θέμα της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών σχολίασε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχή του υπάρχουν επτά γιατροί που θα τεθούν σε αναστολή με τους οποίους ο ίδιος επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί τους ωστόσο μερικοί είναι αποφασισμένοι να τεθούν σε αναστολή.

Διαβεβαίωσε πάντως στο δικό του νοσοκομείο θα υπάρξουν λύσεις σε σχέση με την λειτουργικότητά του. 

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο δήλωσε πως οι αναλύσεις και το μοντέλο του δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη κορύφωση και αναμένεται να είναι ένας καλός Σεπτέμβριος σχετικά με τα κρούσματα. Ωστόσο, δυστυχώς οι ΜΕΘ και οι θάνατοι θα παραμείνουν ψηλά όπως είναι τώρα.

«Οι μονάδες μπορεί να φτάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη» ανέφερε χαρακτηριστικά.