7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Τσίπρας: Θέλουμε να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη

Τσίπρας: Θέλουμε να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Καλώντας τον λαό να στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του διότι η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από το Ηράκλειο για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, χωρίς όμως να ζητήσει… εκλογές. Παράλληλα επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η πανδημία αποτελεί την προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής του τακτικής με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο των αναφορών του. Θέλουμε να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη είπε χαρακτηριστικά

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει την καταστροφολογία και τον πετροπόλεμο για να εκμεταλλευθεί κυρίως την μερίδα των πολιτών που τάσσονται επιφυλακτικοί έναντι του εμβολιασμού. Μάλιστα ανέφερε σχετικά ότι αυτοί είναι η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων και είναι επιφυλακτικοί διότι «φοβούνται για τη ζωή τους» δίνοντας για μια ακόμη φορά άλλοθι σε όλους όσοι αποφεύγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τη δημιουργία του απαραίτητου τείχους ανοσίας.

Επαναλαμβάνοντας τα περί διχασμού ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας και επιχείρησε εκ νέου να κλείσει το μάτι σε όλους όσοι αποφεύγουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι δεν μίλησε καθόλου για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης το οποίο τους αναλογεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε όλα όσα αναφέρει στις ομιλίες του στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει υπό τον φόβο και την αγωνία μιας ενδεχόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Φόβο εμφανή δεδομένου ότι την ώρα που μιλά για την ανάγκη αλλαγής ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «ύβρη» μια ανάλογη κίνηση από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό πως και σε αυτή την περίπτωση επιχειρεί να βάλει τον λαό μπροστά καλώντας τους πολίτες να στείλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σπίτι του χωρίς όμως να διευκρινίζει πως μπορεί να γίνει αυτό «το συντομότερο δυνατόν» όπως λέει χωρίς εκλογές.

«Η μόνη ασφαλή λύση είναι ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό» είπε ζητώντας «πολιτική αλλαγή» αποφεύγοντας να διευκρινίσει πως θα γίνει αυτό, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη» σημειώνοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει.