Τσεχία: Έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό ανοσίας στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 4 -5%

 Τσεχία: Έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό ανοσίας στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 4 -5%

Το ποσοστό ανοσίας στον νέο κορονοϊό χτίζεται πολύ αργά στην Τσεχία και πιθανότητα αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά το 4-5%, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας μετά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα δείχνουν ότι τα επίπεδα ανοσίας είναι μάλλον χαμηλότερα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Πράγα και το Μπρνο.

Γενικά εντοπίστηκαν 107 θετικά δείγματα αφού διενεργήθηκαν τεστ σε 26.549 ανθρώπους, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Η Τσεχία, μια χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, επέβαλε πολύ γρήγορα περιορισμούς στις μετακινήσεις, έκλεισε τα σύνορά της όπως και τα περισσότερα καταστήματα και τα εστιατόρια ήδη από τον Μάρτιο προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση της covid-19.

Τώρα οι αρχές έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα και ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ επεσήμανε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η έρευνα εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα κυμαίνεται από 27% ως 38%.

Στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 7.899 κρούσματα της covid-19, πολύ λιγότερα από όσα σε γειτονικές της χώρες. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς έχουν αναρρώσει και 258 έχουν πεθάνει.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται σταθερά και σήμερα ήταν 3.624. Εξάλλου καθημερινά από τις 22 Απριλίου και μετά καταγράφονται λιγότερα από 100 νέα κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ