7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Υιοθετεί λαϊκίστικη ρητορική ενόψει των εκλογών

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Υιοθετεί λαϊκίστικη ρητορική ενόψει των εκλογών

Την ενόχληση της Άγκυρας για τις γαλλικές αναφορές που αφορούν το ρόλο της Τουρκίας στην Αλγερία έδειξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος σε συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του στην τουρκική πρωτεύουσα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας ότι υιοθετεί λαϊκίστικη ρητορική ενόψει των εκλογών και πως «αν θέλει να πει κάτι να το κάνει μπροστά μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν «έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά μέσω μιας σειράς αμφιλεγόμενων παρατηρήσεων σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Αλγερία, κατηγορώντας την Τουρκία για «παραπληροφόρηση» και «προπαγάνδα» στους Αλγερινούς.

«Με γοητεύει να βλέπω την ικανότητα της Τουρκίας να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν εντελώς τον ρόλο που έπαιξε στην Αλγερία και την κυριαρχία που άσκησε, και να εξηγήσει ότι είμαστε οι μόνοι αποικιοκράτες. Αυτό είναι υπέροχο. Οι Αλγερινοί το πιστεύουν», είπε ο Μακρόν.

«Έχουμε δει ξανά και ξανά ότι τέτοιες φτηνές προσεγγίσεις δεν ωφελούν κανέναν στις εκλογές», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι μεγάλο λάθος να μπει η Τουρκία σε τέτοιες συζητήσεις, καθώς εμείς δεν έχουμε μαύρη κηλίδα στην ιστορία μας όπως η αποικιοκρατία» για να συμπληρώσει ότι «έχουμε δει ξανά και ξανά στο παρελθόν ότι τέτοιες φτηνές προσεγγίσεις δεν βοηθούν στις εκλογές».

Κλείνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στον Μακρόν λέγοντας πως «αν θέλει να πει κάτι για εμάς, καλό θα είναι να το κάνει μπροστά μας, μπροστά στο πρόσωπό μας και όχι πίσω από την πλάτη μας».