Τρίκαλα: Περισσότερα από 1500 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Τρίκαλα: Περισσότερα από 1500 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Εξαιρετικά βεβαρυμμένο φαίνεται πως είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα Τρίκαλα καθώς οι Τρικαλινοί που έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας υπολογίζονται πάνω από 1500, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ειδησεογραφικών ιστοτόπων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Tv10.gr σε επικοινωνία με την υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην περιοχή, η τελευταία τόνισε πως περισσότεροι από 800 υπολογίζονται οι μαθητές των σχολικών μονάδων που έχουν μπει σε καραντίνα μετά από επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού στο τμήμα ή το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για 14 μέρες το 3ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, το Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, το 4ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, από χθες βράδυ το 1ο ΕΠΑΛ και δεκάδες Τμήματα σε γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία.

Βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ μαθητές και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά τα σχολεία τίθενται αυτόματα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι επόμενες 10-15 μέρες δε χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για την πόλη και το Νομό.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων οργάνων για την τήρηση της καραντίνας, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της επάρκειας των τεστ παρά το γεγονός ότι καθημερινά πραγματοποιούνται πολλά τεστ, υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια, ενώ η ιχνηλάτηση περιλαμβάνει τις στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος.