Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:34

-A +A

Τριαντατέσσερις νέες παραβιάσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης των ΜΟΕ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:34
Τριαντατέσσερις νέες παραβιάσεις κατά τη διάρκεια συζήτησης των ΜΟΕ
-A +A

Οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη  οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας -Τουρκίας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία, ενώ έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ως προς τις συζητήσεις σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ότι αφορούν στην επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης τους, με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων.

Η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθη σήμερα στην Αθήνα και οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα