ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Έγινε αιφνιδιαστική κατάληψη, οι υπάλληλοι ήταν στη θέση τους»

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Έγινε αιφνιδιαστική κατάληψη, οι υπάλληλοι ήταν στη θέση τους»

Σε αιφνιδιαστική κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού στου Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ απέδωσε την απροειδοποίητη απεργία στον Προαστιακό, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης. 

Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από το σταθμό στου Ρέντη που είναι η βάση εκκίνησης όλων των τρένων στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαλίδης σημείωσε πως η «υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας» μετά την κίνηση αυτή των εργαζομένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σήμερα το πρωί υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΣΕ πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την κυκλοφορία στον ελληνικό σιδηρόδρομο λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως Προαστιακός και τρένα θα κινούνταν κανονικά σήμερα και δεν θα συμμετείχαν στην απεργία των υπολοίπων Μέσων Μεταφοράς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 6.30 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγινε γνωστό πως οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι.

«Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητη απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός», ανέφερε η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ..