7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας: Συνομιλίες με Μόσχα για κοινή παραγωγή S-400

Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας: Συνομιλίες με Μόσχα για κοινή παραγωγή S-400

Σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά και κοινή παραγωγή και άλλων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ ο οποίος έκανε λόγο και για το ενδεχόμενο προμήθειας ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

«Μιλώντας για τους S-400, υπάρχουν δύο πακέτα - το πρώτο αφορά την αγορά ολοκληρωμένων συστημάτων, το δεύτερο την κοινή κατασκευή τους. Δεν βλέπουμε εμπόδια για συνεργασία με καμία χώρα στον τομέα της τεχνολογίας. Θα χαρούμε να επεξεργαστούμε έργα με τη Ρωσία που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα και των δύο χωρών», δήλωσε ο Βαράνκ, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του Sputnik.

«Η Τουρκία δεν αποκλείει τη δυνατότητα αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας, παρόλο που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία του δικού της, εγχώριου μαχητικού πέμπτης γενιάς», ανακοίνωσε ο υπουργός. 

«Εάν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις τρέχουσες ανάγκες μας, εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες με την εισαγωγή του στο σύστημά μας και την απογείωσή του, τότε μπορούμε σίγουρα να το αγοράσουμε από τη Ρωσία ή από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Η προσέγγισή μας σε αυτό το ζήτημα δεν είναι κατηγορηματική και ανταγωνιστική», πρόσθεσε ο Βαράνκ.