Τουρκικά ΜΜΕ κατά Κ. Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στην Κύπρο

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Κ. Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στην Κύπρο

Με τίτλο «δύο σκάνδαλα μαζί από την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας yeniakit επιτίθεται κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στην Κύπρο και τις δηλώσεις στήριξής της στη μεγαλόνησο, αποκαλώντας την «το «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

Όπως αναφέρει, στο δημοσίευμά της «Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ΠτΔ της Ελλάδας, που είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, πριν από την επίσκεψή της στον Ελληνοκυπριακό τομέα έθεσε στο στόχαστρο πάλι την Τουρκία. Η Ελληνίδα πρόεδρος κατά την επίσκεψή της στη νότια Κύπρο θα επισκεφθεί και τους τάφος των ηγετών της ΕΟΚΑ που ήταν γνωστοί για τις σφαγές που έκαναν στους Τουρκοκυπρίους».

Και συνεχίζει: «Η ΠτΔ της Ελλάδας, που κλιμάκωσε την ένταση μην μπορώντας να χωνέψει την χρήση δικαιωμάτων που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, πριν από την επίσκεψή της στην ελληνοκυπριακή διοίκηση τόλμησε να θέσει στο στόχαστρο πάλι την Τουρκία. Η Ελληνίδα πρόεδρος προέβη σε θρασείες δηλώσεις στο Ελληνικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Ελληνίδα πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία στο νησί είναι εισβολέας».

«Η ΠτΔ διέπραξε ένα ακόμη σκάνδαλο, υποστηρίζοντας πως η συμπεριφορά της Τουρκίας (που χρησιμοποιεί τα νόμιμα δικαιώματά της) στρέφεται κατά της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων κυριαρχίας κρατών-μελών ενώ απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα», αναφέρει ακόμα και σημειώνει πως κατά την επίσκεψή της στη νότια Κύπρο «θα επισκέφθηκε τους τάφους ηγετών της ΕΟΚΑ που ήταν γνωστοί για τις σφαγές που έκαναν στους Τουρκοκυπρίους», καταλήγει το δημοσίευμα.

Αρνητικά σχόλια διατυπώνουν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.