7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκία: Δάσκαλοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχέσεις με το PKK

Τουρκία: Δάσκαλοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχέσεις με το PKK
APimages

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία 26 δασκάλους κατηγορώντας τους για σχέσεις με την ένοπλη κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PKK, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές στις κατοικίες των υπόπτων στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ύποπτοι, οι οποίοι εργάζονταν σε τοπικά ιδιωτικά σχολεία, κατηγορούνται για σχέσεις με το PKK, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Τουρκία.

Άλλοι τρεις αναζητούνται για να συλληφθούν, πρόσθεσε το Anadolu.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως σε προηγούμενες αντιτρομοκρατικές επιδρομές, η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα των υπόπτων σε υλικό που σχετίζεται με το PKK.

Εξάλλου όλοι οι δάσκαλοι που κατηγορούνται είναι μέλη του σημαντικού συνδικάτου των δασκάλων Egitim-Sen, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας συνδικαλιστής αξιωματούχος.

Το αριστερό Egitim-Sen, το οποίο επικρίνει την κυβέρνηση, είχε αναστείλει τη συμμετοχή μερικών από τα μέλη του το 2016 στο πλαίσιο των σαρωτικών νόμων περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ