Το τσιγάρο του Σάρι ψάχνει «τασάκι» σε Φλωρεντία, Νάπολη και... «σιγοκαίει» την Τσέλσι

Το τσιγάρο του Σάρι ψάχνει «τασάκι» σε Φλωρεντία, Νάπολη και... «σιγοκαίει» την Τσέλσι

Η Νάπολη είναι πάντα η γενέτειρά του. Η Φλωρεντία, για την ακρίβεια η κοινότητα Καστελφράνκο Πιαντίσκο, περίπου 30 χλμ. από την πόλη, στην καρδιά της Τοσκάνης, το ησυχαστήριό του. Εκεί απολαμβάνει ο Μαουρίτσιο Σάρι τις κατά τα φαινόμενα τελευταίες των – πληρωμένων από τη Γιουβέντους – διακοπών του. Εκεί αναμένεται να αποφασίσει και για το επαγγελματικό μέλλον του. Ο 62χρονος Ιταλός προπονητής καπνίζει με ηρεμία τα αγαπημένα τσιγάρα του, όσο... τρεις πόλεις αγωνιούν. 

Και αν στις δύο ιταλικές περιοχές περιμένουν ένα πολυπόθητο «ναι», στο Λονδίνο ανησυχούν μήπως η επιλογή του «κλέψει» μαζί και ένα ποδοσφαιρικό «παιδί» του. Ο Σάρι απέρριψε μέσα στη σεζόν προσφορές από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τη Μαρσέιγ, καθώς ο όρος στο συμβόλαιό του με τη «Γιούβε» ανέφερε πως μόνο αν δεν εργαστεί στην τρέχουσα χρονιά θα εισπράξει ολόκληρη την αποζημίωση. Δεν ήταν, ωστόσο, θέμα απληστίας. 

Ο πρώην κόουτς και της Εμπολι, της Νάπολι και της Τσέλσι έχει μάθει να μην μετρά τα πράγματα με το χρήμα ή το... ασήμι. Εχοντας απολυθεί στις δύο τελευταίες δουλειές του έπειτα από κατάκτηση τροπαίων, επιθυμεί η επόμενη επιλογή του να είναι θέμα καρδιάς. Μιας καρδιάς που δείχνει χωρισμένη στη μέση, μεταξύ Φιορεντίνα και «παρτενοπέι», αλλά με μικρή κλίση της «ζυγαριάς» προς Νάπολη μεριά.

Ο Σάρι απολύθηκε το 2019 από την Τσέλσι, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Europa League με τους «μπλε». Εγινε για λίγο μισητός στην εξέδρα και τη διοίκηση της Νάπολι, όταν αποφάσισε να υπογράψει στη Γιουβέντους. Απολύθηκε από τη «Γηραιά Κυρία» μετά την κατάκτηση του Καμπιονάτο, λόγω της αποτυχίας στο Champions League... Φτάνοντας από τη Νάπολη στο Λονδίνο, πάντως, είχε πάρει μαζί του τον Ζορζίνιο. 

Πιθανή επιστροφή του στον πάγκο των «γαλάζιων» προκαλεί ανησυχία στην αγγλική πρωτεύουσα. Ο Ζοάο Σάντος, ατζέντης του 29χρονου Ιταλού (γεννημένου στη Βραζιλία) μέσου παραδέχθηκε στο ραδιόφωνο Radio Kiss Kiss ότι «ο Μαουρίτσιο με τον Ζορζίνιο πίσω στη Νάπολι είναι μία πολύ όμορφη ιστορία. Αλλά πρέπει να δούμε τι σκέφτεται ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις...».

Ο εκκεντρικός πρόεδρος των «παρτενοπέι», φέρεται να θύμωνε όταν κάποιος μιλούσε μπροστά του για τον Σάρι. Δεν είχε ξεχάσει ούτε τη φυγή του για την Τσέλσι ούτε την προτίμηση στη μισητή Γιουβέντους. Το Radio Kiss Kiss, πάντως, αποκάλυψε επίσης ότι οι δύο άντρες μίλησαν και έλυσαν τις όποιες προσωπικές διαφορές τους, εξηγώντας πως «ο Ντε Λαουρέντις γνωρίζει πως είναι ο ιδανικότερος αντικαταστάτης του Τζενάρο Γκατούζο», καθώς ο πρώην κόουτς και του ΟΦΗ δύσκολα θα μείνει στον πάγκο της ομάδας. 

Η Νάπολι προσφέρει μεγαλύτερο κύρος και προοπτική στον Ιταλό προπονητή, σε αντίθεση με τη Φιορεντίνα. Οι «βιόλα», όμως, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν ελκυστικό προορισμό, λόγω της κατασκευής ενός υπέρ-σύγχρονου προπονητικού κέντρου στη Βίλα Φαβάρντ. Ο 71 ετών μεγιστάνας και ιδιοκτήτης και της Νιου Γιορκ Κόσμο, Ρόκο Κομίσο, ευελπιστεί να «ψήσει» τον Σάρι, ώστε η ομάδα της πόλης όπου έζησε μεγάλο μέρος των παιδικών χρόνων του, να αλλάξει επίπεδο. Ολοι περιμένουν από τον Μαουρίτσιο Σάρι να σβήσει το τσιγάρο του.