Το προφίλ των αρνητών – Τέσσερις στους δέκα επιμένουν ότι δεν θα εμβολιαστούν ποτέ

Το προφίλ των αρνητών – Τέσσερις στους δέκα επιμένουν ότι δεν θα εμβολιαστούν ποτέ

Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ή όσων έχουν λάβει μια δόση δείχνουν να πιάνουν ταβάνι. Το αποτυπώνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της Pulse. Ταυτόχρονα, το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, ενώ 15% δεν απαντά.

Στον σκληρό πυρήνα των μη εμβολιασμένων, τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν ποτέ. Εξ αυτών κάποιοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ άλλοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Αναλυτικά, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στην ερώτηση «Έχετε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ή έχετε προγραμματισμένο ραντεβού;» το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 2% δήλωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ το 11% σημείωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού. Το 15% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στην ερώτηση «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό;», το 53% απάντησε «Ποτέ», το 23% «Αρκετά αργότερα», το 13% «Μετά από 2-3 μήνες», ενώ το 9% «Το συντομότερο δυνατό».
 


Σχετικά με τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θα εμβολιαστούν ποτέ όσοι στο ερώτημα «Πότε θα κάνετε το εμβόλιο;» απάντησαν «Ποτέ», το 40% ανέφερε την «Ανησυχία για παρενέργειες εμβολίων», το 19% απάντησε «Από αντίδραση στην πίεση», το 16% σημείωσε ότι «Τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά», το 11% ανέφερε θρησκευτικούς λόγους, το 7% τόνισε ότι «Δεν με ανησυχεί ο κορονοϊός», ενώ το 5% δήλωσε ότι λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί.
 


Στο ερώτημα «Είναι πιθανός ένας νέος γενικός περιορισμός – lockdown;», το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Μάλλον ναι» ή «Σίγουρα ναι», ενώ το 46% απάντησε «Μάλλον όχι» ή «Σίγουρα όχι».