Το «Πράττω» του Ν. Κοτζιά κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτόνομη παρουσία στις εκλογές

Το «Πράττω» του Ν. Κοτζιά κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτόνομη παρουσία στις εκλογές

Την απόφαση να διαχωρίσει την πορεία του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε το «ΠΡΑΤΤΩ» με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, καθώς κατά την συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της Κίνησης Πολιτών αποφασίστηκε η αυτόνομη πορεία της προς τις εκλογές, με φόντο τις εσωκομματικές έριδες και διαφωνίας που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, κατά τις συνεδριάσεις των οργάνων του «ΠΡΑΤΤΩ» που έλαβαν χώρα τις ημέρες που προηγήθηκαν αποφασίστηκε πως  «οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αυτονομία και η ενίσχυση της προοδευτικής, Πατριωτικής-Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αναγκαία όσο ποτέ». 

Στην ίδια κατεύθυνση, «η υλοποίηση του στόχου μιας άλλης πορείας της χώρας, απαιτεί τη σύμπτυξη ενός μεγάλου αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Τη συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Στόχος είναι, μια άλλου είδους διακυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, των πολιτών» περιγράφουν τα στελέχη του «ΠΡΑΤΤΩ» και καλούν «όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εξόρμησή του, από την 1η Οκτωβρίου, για την οργάνωση νέων μελών και την οικονομική-υλική στήριξή του».

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί οι εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την στάση του κόμματος στις ψηφοφορίες για την κύρωση των συμφωνιών για τις ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίζει «Παρών» για την συμφωνία με την Αίγυπτο και «Ναι» για την αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να επιλέγει τελικά τη ρήξη με την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.