7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Το Πεκίνο ενέκρινε την κοινοπραξία Goldman Sachs και ICBC

Το Πεκίνο ενέκρινε την κοινοπραξία Goldman Sachs και ICBC
Shutterstock

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) δήλωσε την Τρίτη ότι η μονάδα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έλαβε έγκριση για τη σύσταση εταιρείας από κοινού με την Goldman Sachs.

Ειδικότερα, η αντίστοιχη μονάδα του αμερικανικού τραπεζικού γίγαντα Goldman Sachs Group θα συνεισφέρει χρηματοδότηση 51%, ενώ η μονάδα διαχείρισης πλούτου της ICBC θα προσφέρει 49%, σύμφωνα με την κινεζική τράπεζα.

«Η κοινοπραξία σκοπεύει να δημιουργήσει μια επιχείρηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε η Goldman Sachs σε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, καθώς «θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Goldman Sachs Asset Management στις επενδύσεις και τη διαχείριση κινδύνων με την απαράμιλλη πρόσβαση της ICBC σε πελάτες λιανικής και θεσμικής σε όλη την Κίνα».

Η Κίνα άνοιξε τον τεράστιο χρηματοοικονομικό της τομέα σε ξένες εταιρείες πέρυσι στο πλαίσιο ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός γίγαντας BlackRock έλαβε επιχειρηματική άδεια νωρίτερα αυτό το μήνα για μια πλειοψηφική επιχείρηση διαχείρισης πλούτου με μια μονάδα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, China Construction Bank Corp  και τον κρατικό επενδυτή της Σιγκαπούρης Temasek Holdings (Pte).