Το ευαγγέλιο του μπαχαλάκια

Το ευαγγέλιο του μπαχαλάκια

Χωρίς σκοπό και στόχο, χωρίς ιδεολογικό μανδύα υπέρ πτωχών και αδυνάτων. ΑπλάΒ και μόνο για το μπάχαλο και το εγώ τους. Λειτουργώντας μόνο με το ένστικτο απέναντι σε «κάθε τι που παράγει ο πολιτισμός», όπως οι ίδιες αναφέρουν, βάζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα, μέσα από μια ανάρτηση – ευαγγέλιο για αυτό που είναι. Μπαχαλάκηδες.

Η ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου από την ομάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη εμπρηστικών επιθέσεων στις 9, 22 και 23 Ιανουαρίου επιβεβαιώνει ότι όλα όσα λέγονται και γράφονται περί αλληλεγγύης προς όσους κατά τη γνώμη τους βάλλονται από το κράτος είναι απλά «δικαιολογίες για να αιτιολογούμε αυτά που κάνουμε»

Και ότι το μόνο κίνητρό τους είναι να δρουν κατά της ίδιας της κοινωνίας και του κράτους δικαίου και όπως τονίζουν «να ακολουθούμε το ένστικτο μας που μας οπλίζει στο να βάλουμε φωτιά στο υπάρχον. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική και βαριόμαστε τα πολιτικά παιχνίδια».

Το ευαγγέλιο του Μπαχαλάκια αποδομεί κάθε προσπάθεια που καταβάλουν οι διάφορες «συλλογικότητες» όπως έμαθαν πολύ να τους αποκαλούν, για να ντύσουν ιδεολογικά το καταστροφικό τους έργο και την πρόκληση πανικού στους πολίτες. Με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.Β 

Παραθέτοντας μάλιστα ορισμένες τρομοκρατικές ενέργειες με εμπρηστικούς μηχανισμούς σημειώνουν:

«Αυτές οι επιθέσεις ήταν η αληθινή έκφραση του εγωισμού μας που ψάχνει την ευχαρίστηση μέσα από την επίθεση στο υπάρχον που σιχαινόμαστε. Σπέρνουμε το χάος και τον τρόμο στην κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού καταστρέφοντας, έστω για λίγο, την κανονικότητα»

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται από τους διάφορους μπάχαλους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και όσους τους υποστηρίζουν είναι απλά και μόνο η προσπάθεια να έχουν τη στήριξη ή έστω την ανοχή μερίδας των πολιτών που θεωρούν πως αδικούνται από την κοινωνία και την εκάστοτε κυβέρνηση.Β 

Δείτε την αποκαλυπτική ανάρτηση που έγινε στον ιστότοπο που δηλώνεται ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο:

«Τόσο εύκολα και τόσο απλά ξεφτιλίζεται η δημόσια ειρήνη και κατ' επέκταση τα άθλια διακοσμητικά στοιχεία του Χρυσοχοΐδη που έχει διασπείρει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να διατηρούν το νόμο και την τάξη, αφού από κανένα από αυτά δεν γίναμε αντιληπτοί και φέραμε εις πέρας τις προγραμματισμένες μας δράσεις. Ο λόγος που επιτεθήκαμε σε διαφορετικούς στόχους είναι για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πολεμάμε μόνο την βιομηχανία κρέατος ή την κρατική περιουσία... αλλά κάθε τι που παράγει ο πολιτισμός. Θα μπορούσαμεΒ να γράψουμε 40 σελίδες γεμάτες φιλοσοφικές αηδίες και λόγους για τους οποίους κάναμε τα παραπάνω. Οι δράσεις μας δεν έγιναν με σκοπό να δώσουμε κάποια απάντηση ή για αλληλεγγύη, δεν υπάγονται σε κάποια πολιτική τάση, ούτε είναι μέρος κάποιου κινήματος ή κάποιου καλέσματος για δράσεις. Έχουμε βαρεθεί να βρίσκουμε λόγους ή δικαιολογίες για να αιτιολογούμε αυτά που κάνουμε.

Το μόνο κίνητρο για εμάς, είναι να ακολουθούμε το ένστικτο μας που μας οπλίζει στο να βάλουμε φωτιά στο υπάρχον. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική και βαριόμαστε τα πολιτικά παιχνίδια.

Δεν ακολουθούμε κάποιο πολιτικό ρεύμα σαν αυτά που προσπαθούν να φέρουν με το μέρος τους την κοινωνία, ούτε είμαστε "επικίνδυνοι" wannabe μηδενιστές του διαδικτύου (social media και blogs) που κριτικάρουμε τα πάντα από την ασφάλεια του internet και του σπιτιού. Ούτε είμαστε τίποτα εξεγερμένοι φιλόσοφοι που αρέσκονται μόνο στο να διαβάζουν σκονισμένα εγχειρίδια.

Για αυτό λοιπόν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εξής στόχους:

- 9 Ιανουαρίου: Τοποθετήσαμε δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς την ίδια στιγμή σε ένα κρεοπωλείο και σε ένα κατάστημα με είδη ασφάλειας, κάμερες, συναγερμούς κτλπ στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

- 22 Ιανουαρίου: Τοποθετήσαμε τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς, έναν μεγάλο και δυο μικρότερους σε κατάστημα ΕΛΤΑ και στα δυο βανάκια που ήταν σταθμευμένα ακριβώς απέξω στην οδό Πριγκηποννήσων στο Πολύγωνο.

- 23 Ιανουαρίου: Κάψαμε 3 αυτοκίνητα στο Κολωνάκι βάζοντας ταμπλέτες παραφίνης στις ρόδες τους. Το πρώτο αμάξι ήταν ένα τζιπ Porsche και τα άλλα δύο τα επιλέξαμε εντελώς τυχαία γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας.

Αυτές οι επιθέσεις ήταν η αληθινή έκφραση του εγωισμού μας που ψάχνει την ευχαρίστηση μέσα από την επίθεση στο υπάρχον που σιχαινόμαστε. Σπέρνουμε το χάος και τον τρόμο στην κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού καταστρέφοντας, έστω για λίγο, την κανονικότητα.

Να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψουμε....»