7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη και ξεναγήθηκε στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μαζί με πέντε μαθητές από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο.

Η ξενάγηση έγινε από τον υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συνοδεία της υφυπουργού αρμόδιας για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρωθυπουργός έδωσε στα πέντε παιδιά αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο και οι νεαροί μαθητές του είπαν ότι θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα μεταβαίνοντας στην Ακρόπολη.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου, την διεθνώς αναγνωρισμένη επιμελήτρια, ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο, Κατερίνα Γρέγου.

Σε αυτήν εξετάστηκαν οι μεγάλες δυνατότητες του ΕΜΣΤ, τα πλεονεκτήματα των κτιριακών υποδομών του και η εξαιρετική θέση, που έχει στον αστικό ιστό, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η σύγχρονη τέχνη να συνδυάζεται με τα αρχαία δημιουργήματα.