7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Χαρ. Γώγος: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν επηρεάζει τη γονιμότητα
Φωτογραφία αρχείου

«Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο», διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όσον αφορά στο αν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για τις έγκυες γυναίκες, ο κ. Γώγος επισήμανε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο. Εντούτοις ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως π.χ. θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί. 

Σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά, ο κ. Γώγος  ξεκαθάρισε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, και μόνο εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που δείχνουν ότι η διασπορά δεν μπορεί να ελεγχθεί μόνο με τον εμβολιασμό των ενηλίκων.

Τέλος, για τη διενέργεια δεξιώσεων γάμων σε κτήματα, ο καθηγητής σημείωσε  ότι είναι ένα θέμα που θα το μελετήσει η επιτροπή προς το τέλος του μήνα, «αφότου έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το άνοιγμα του τουρισμού».