Το αδιαχώρητο στα λιμάνια από τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Το αδιαχώρητο στα λιμάνια από τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Μαζικά εγκαταλείπουν σήμερα την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρωί, αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Χιλιάδες εκδρομείς επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα συνολικά 26 πλοία, από τη Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να αναχωρήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας επτά πλοία.

Εν τω μεταξύ, όπως και την προηγούμενη Παρασκευή, από νωρίς το πρωί επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Πειραιά, στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης αλλά και των έργων που γίνονται στο ύψος του Καραϊσκάκη και στην οδό Γούναρη.

Το λιμενικό ζητά από τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι από την ώρα αναχώρησης του πλοίου.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες και από το Λαύριο έξι πλοία με 1250 επιβάτες.

Η κορύφωση της εξόδου αναμένεται ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με την πληρότητα των πλοίων να αγγίζει το 100%.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτογραφία αρχείου SOOC