ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Θ. Κοντογεωργής: Την Παρασκευή θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου

Την Παρασκευή θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου

Την Παρασκευή θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβερνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Επισήμανε μάλιστα πως ειδικοί και κυβέρνηση εκτιμούν ότι το λιανεμπόριο δεν συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων.

Επιπροσθέτως ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως αύριο, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, αναμένονται ανακοινώσεις γα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου και στη συνεχεία για τις ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και εν συνεχεία 65-69.

Aξίζει να επισημανθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρότεινε τη επόμενη βδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός, καθώς σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες.

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία», σημείωσε ο καθηγητής. 

Υπενθυμίζεται πως χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ξεκαθάρισε ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί σε αυτό και η επιτροπή. Έχουμε δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και κινούμαστε ανάλογα με τις εξελίξεις. Είναι το πρώτο που θα ανοίξει, θα είναι μία ασφαλής εκτόνωση και για ψυχολογικούς και για οικονομικούς λόγους. Η όποια επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σταδιακά».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να πει ημερομηνίες και πως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Ελπίζω ότι θα μπορέσει να γίνει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, επειδή είναι ασφαλές και λειτουργεί με κανόνες», κατέληξε.