Την ενοχή του Λ. Λαυρεντιάδη για την Proton Bank πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Λ. Λαυρεντιάδη για την Proton Bank πρότεινε η εισαγγελέας

Υπέρ της ενοχής του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 26 συγκατηγορουμένων του τάχθηκε η εισαγγελέας της δίκης που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αντικείμενο την οικονομική διαχείριση της τράπεζας Proton.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», η εισαγγελέας εισηγήθηκε την καταδίκη των 27 κατά περίπτωση για απάτες συνέργειες σε απάτες, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σχετικά με τα 700 εκ. Ευρώ της τράπεζας Proton Bank.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Λ. Λαυρεντιάδης από κοινού με διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Proton και στενούς του συνεργάτες  κατέστρωσαν και υλοποίησαν σχέδιο παράνομης άντλησης κεφαλαίων από την Τράπεζα, της οποίας ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει τον έλεγχο.

Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση 16 κατηγορούμενων, μεταξύ αυτών και μελών της οικογένειας του Λαυρεντιάδη, καθώς κατά την άποψή της δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στην εξεταζόμενη απάτη  ούτε πρόθεσή τους να ζημιώσουν την περιουσία της Proton Bank. Επίσης ζήτησε την απαλλαγή όσων κατηγορουμένων αντιμετώπιζαν το αδίκημα της υπεξαίρεσης  αλλά και  της εγκληματικής οργάνωσης  κρίνοντας ότι η δράση των κατηγορουμένων δεν φέρει τα χαρακτηριστικά αυτής  αλλά η δομή της ομάδας ήταν περισσότερο ευκαιριακή, χωρίς σκοπό να αναπτυχθεί εγκληματική δράση σε βάθος χρόνου.