Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Σούκρι για Λιβύη και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Σούκρι για Λιβύη και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον ομόλογό της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι για τη Λιβύη και τη Συρία, καθώς και για θέματα του ευρύτερου γεωγραφικού ενδιαφέροντος όπως για Παλαιστίνη, Υεμένη και το Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας.   

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς επίσης και στην Παλαιστίνη, τη Συρία και την Υεμένη κυριάρχησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Οι κ.κ. Μάικ Πομπέο και Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη σταθερότητας καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Παράλληλα, ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης τις εξελίξεις στο Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που παρατηρείται στις πρόσφατες συνομιλίες, και το οποίο οφείλεται – κατά την άποψη του κ. Σάμεχ Σούκρι – στην «αδιαλλαξία της Αιθιοπίας».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ