TikTok: Ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία

TikTok: Ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία

Η δημοφιλής εφαρμογή βίντεο TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία επενδύοντας περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που εγείρει θέματα εθνικής ασφάλειας, το TikTok βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Microsoft για την πώληση των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την εφαρμογή αν δεν αποφασιστεί η πώληση έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα διευκολύνει μεγαλύτερες ταχύτητες και την ασφαλή φύλαξη των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών, έγραψε σε μπλογκ ο Ρολάν Κλουτιέ, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών του TikTok.

«Αυτό το κέντρο δεδομένων σηματοδοτεί την μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας προς την Ιρλανδία και αναμένουμε να λειτουργεί στις αρχές του 2022», είπε.

Η Ιρλανδία είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα φιλοξενίας κέντρων δεδομένων για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Amazon, το Facebook και η Google.

Η ByteDance ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς των κεντρικών γραφείων του TikTok, έπειτα από αναφορές στον βρετανικό Τύπο για εγκατάσταση της εταιρείας στο Λονδίνο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.