Δωρεά Ιδρύματος Ωνάση: Θωράκιση του συστήματος Υγείας με 13,5 εκατ. προστατευτικές μάσκες

Θωράκιση του συστήματος Υγείας με 13,5 εκατ. προστατευτικές μάσκες

Στην εξασφάλιση 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών αναφέρεται το Ίδρυμα Ωνάση, όπου μετά από πρωτοβουλία του και με συντονισμένες προσπάθειες και συνεργασία με το γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας άρχισαν να φτάνουν στη χώρα. Οι μάσκες θα παραδοθούν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Αντώνη Παπαδημητρίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος, την Δευτέρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήδη προσγειώθηκε το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν το δυσεύρετο αυτό υλικό από την Κίνα, ενώ την Τρίτη θα φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και να δώσουν μεγάλη «ανάσα», στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας σε αυτή τη σκληρή μάχη που δίνει κατά της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

«Με συλλογική προσπάθεια, επενδύοντας στη συνεργασία, όλα μπορούν να γίνουν» σημειώνεται από το Ίδρυμα, όπου επισημαίνεται πως για τη μεταφορά του υλικού, ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Στα αεροσκάφη αυτά, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα Ωνάση, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση συνέδραμε και η Golden Cargo, αναλαμβάνοντας τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την κινεζική επικράτεια.

«Σε αυτή την εθνική, αλλά και παγκόσμια κρίση, το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει ‘’παρών’’ με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο ‘’ευχαριστώ’’ που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί» τονίζει η ανακοίνωση.

«Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι» καταλήγει.«Έφυγε ένας μεγάλος, διαχρονικός, Αντιστασιακός και ένας εξίσου μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας» δήλωσε ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος .

Βασίλης Κικίλιας: Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Ωνάση

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, στο twitter, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκ μασκών τις οποίες παραλαμβάνει το υπουργείο μέχρι αύριο.

Ο Βασίλης Κικίλιας γράφει τα ακόλουθα:«Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκατ. μασκών, τις οποίες παραλαμβάνει το υπουργείο Υγείας μέχρι αύριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Είμαστε ευγνώμονες».