7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Θετική αντίδραση Μητσοτάκη στην πρόταση Τζιτζικώστα να παραχωρηθεί για χώρο πρασίνου το οικόπεδο της Αγίας Φωτεινής

Θετική αντίδραση Μητσοτάκη στην πρόταση Τζιτζικώστα να παραχωρηθεί για χώρο πρασίνου το οικόπεδο της Αγίας Φωτεινής

Θετικά αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση που διατύπωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τη δημιουργία ενός επιπλέον πάρκου 11 στρεμμάτων, δίπλα στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα προκύψει από την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Η πρόταση διατυπώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ - Helexpo, παρουσία του πρωθυπουργού, με σκοπό να αυξηθεί ο χώρος πρασίνου, καθώς το οικόπεδο της «Αγίας Φωτεινής», έκτασης 11 στρεμμάτων, βρίσκεται πάνω ακριβώς από το Παλέ ντε Σπορ. Ο χώρος ανήκει στην Κτηματική Εταιρία και χρησιμοποιείται κυρίως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πρόθυμος, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υποστηρίξει την παραχώρηση των 11 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής.

«Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτό το ήδη εξαιρετικό εγχείρημα της ανάπλασης της ΔΕΘ και της δημιουργίας του νέου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, να προσθέσουμε περισσότερους χώρους πρασίνου, περισσότερους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους για την πόλη και τους πολίτες», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και σημείωσε: «Πρότασή μας είναι να προσθέσουμε περισσότερο πράσινο, διότι ειδικά για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα μεγάλα ελλείμματα σε πράσινους ελεύθερους δημόσιους χώρους, είναι ζωτικής σημασίας. Η αξιοποίηση των 11 στρεμμάτων της "Αγίας Φωτεινής" αποτελεί μια ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου, το οποίο θα παραχωρηθεί στη ΔΕΘ, θα ενοποιηθεί με τους νέους χώρους που σχεδιάστηκαν και θα προσδώσει υπεραξία στο μεγάλο έργο του νέου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην καθημερινότητα της πόλης».