Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για υπόθεση υποτιθέμενης απαγωγής

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για υπόθεση υποτιθέμενης απαγωγής

Στη σύλληψη τριαντάχρονου άντρα, ο οποίος φέρεται ως συνεργός τριανταεξάχρονης ημεδαπής, που κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε την απαγωγή της, προκειμένου να αποκομίσει παράνομα περιουσιακό όφελος από συγγενικά της πρόσωπα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ο φερόμενος ως συνεργός της γυναίκας εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι και μία κάρτα sim, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν - σύμφωνα με την αστυνομία - στο πλαίσιο της παράνομης δράσης των δύο, καθώς επίσης μία τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό που αποτελεί μέρος των χρημάτων που έλαβε ο συλληφθείς, από την πράξη της εκβίασης. Η 36χρονη είχε συλληφθεί στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής - Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς της 36χρονης στις 6 Μαΐου και προφασιζόμενος ότι έχει απαγάγει τη γυναίκα, αξίωσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό, διατυπώνοντας απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα. Στο πλαίσιο ερευνών, η φερόμενη ως απαχθείσα εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τις Σέρρες προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θύμα αρπαγής, αλλά υπήρξε σχετική συνεννόηση μεταξύ των δραστών, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα το περιουσιακό όφελος.