Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου

Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την αντιμετώπιση του παγετού που δημιουργήθηκε σε σημεία του οδοστρώματος κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης.

Στα «λευκά» ντύθηκαν από χθες οι οικισμοί Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος στον δήμο Θέρμης, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα. Με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για όσο διάστημα διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, της χιονόπτωσης και του παγετού, στον δήμο Βέροιας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αποφάσισε να αναστείλει για σήμερα τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Ριζωμάτων και Τριποτάμου - Ράχης.

Συνιστάται στους οδηγούς όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και δημιουργείται παγετός στους δρόμους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Στη Χαλκιδική επικρατεί παγετός στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, από το 50ο (διασταύρωση Αγίου Προδρόμου) έως το 65ο χλμ, από το 39ο - 92ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Γαλάτιστα - Στρατωνίκη), από το 55ο - 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Αρναίας - Στανού, Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού από το 1ο - 15ο χλμ (Βράσταμα), από το 1ο - 15ο χλμ της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Γερακινής και στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Στην Πέλλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του δήμου Εδεσσας (ευρύτερη περιοχή Αρνισσας - Αγιος Αθανάσιος) και στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς, αλλά και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, πλην της εθνικής οδού Καστοριάς - Κοζάνης, διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στη Φλώρινα, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Νίκης - Φλώρινας.