Θερινό παλάτι 85 εκατ. δολ. στη Μαρμαρίδα κτίζει ο Ερντογάν

Θερινό παλάτι 85 εκατ. δολ. στη Μαρμαρίδα κτίζει ο Ερντογάν

Παρότι η τουρκική οικονομία δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο, αυτό δεν εμποδίζει τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέλει και μια θερινή κατοικία ανάλογης πολυτέλειας με την φαραωνικων διαστάσεων που έχει στην Άγκυρα.

Μετά λοιπόν από το «Λευκό Σεράι», τη προεδρική κατοικία έκτασης περίπου 300.000 τ.μ (πάνω από 30 φορές την έκταση του Λευκού Οίκου) με πάνω από 1.000 δωμάτια και κόστος  615 εκατομμύρια δολάρια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατασκευάζει ένα νέο καταφύγιο στη νοτιοδυτική παραλιακή πόλη Μαρμαρά της Τουρκίας (απέναντι από τη Ρόδο), το οποίο  θα κοστίσει 640 εκατομμύρια λίρες (85,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021 που δημοσιεύθηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης.

Εκατομμύρια τουρκικές λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί για τη δομή των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Οκλουκ και άλλα 20 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για το παλάτι το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό. Το νέο παλάτι του Ερντογάν καλύπτει μια έκταση περίπου 65.000 τ.μ., ίση περίπου με 130 γήπεδα ποδοσφαίρου. Σε αυτήν θα κατασκευαστούν μικρά «παλάτια» με πισίνες και τρία ελικοδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün.

Το νέο προεδρικό υπερπολυτελές οικοδόμημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στις τάξεις των περιβαλλοντολόγων λόγω του ότι καταπατούν τη φύση για να προχωρήσουν την κατασκευή.