8ος χρόνος, ημέρα 2271η
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Σε 4 μήνες αναλαμβάνει καθήκοντα η πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Σε 4 μήνες αναλαμβάνει καθήκοντα η πανεπιστημιακή αστυνομία
eurokinissi

Σε τέσσερις μήνες θα αναλάβει δράση η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο Τάκης Θεωδορικάκος, τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν μόλις σήμερα τα καθήκοντά τους. Αναμένεται να παρουσιαστούν στην Κομοτηνή την Κυριακή, και τη Δευτέρα να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, η οποία μάλιστα έχει διάρκεια τέσσερεις μήνες.

Η ΟΠΠΙ θα ενταχθεί στα πανεπιστήμια, όπως εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν την ύπαρξη της νέας αυτής μονάδας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αντιθέτως, σε όσα πανεπιστήμια ΟΠΠΙ δε χρειάζεται, δε θα αναλάβει καθήκοντα.

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους δυόμιση μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή», προσέθεσε. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα.