7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Θεοδωρικάκος: Κανένα είδος βίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ανεκτό

Θεοδωρικάκος: Κανένα είδος βίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ανεκτό
Eurokinissi

«Πρώτον, πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι κανένα είδος βίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Τα καδρόνια και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται από άλλα καδρόνια», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τις φασιστικές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μιλώντας στο OPEN, o υπουργός σημείωσε ότι: «Η υπόθεση του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και η ατμόσφαιρα εκεί σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης να απευθύνω μία πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μη βλέπουν με τόσο παραδοσιακό τρόπο τέτοιου είδους θέματα. Βλέπω μερικούς ότι αξιοποιούν αυτή την υπόθεση για να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για πράγματα που δεν ισχύουν».

«Πρώτον, πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι κανένα είδος βίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Τα καδρόνια και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται από άλλα καδρόνια. Δεύτερον, όταν βλέπεις παιδιά 18 χρονών να χαιρετούν ναζιστικά μπροστά στις κάμερες σοκάρεσαι. Πρέπει να αναζητήσεις τι έχει συμβεί για να μην ξαναϋπάρξει», πρόσθεσε.

«Να υπάρχει ασφάλεια παντού»

«Το δικό μας σχέδιο είναι να υπάρχει ασφάλεια παντού και όχι μόνο σε κάποια μέρη. Δεν πρέπει να υπάρχουν κανενός είδους άβατα και η ασφάλεια θα πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αυτό μπορεί να το πετύχει μία αστυνομία που είναι και οφείλει να είναι φιλική απέναντι στον πολίτη, φιλική απέναντι στους νέους ανθρώπους και μία αστυνομία που πρέπει να είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας και παραβατικότητας», υπογράμμσε ο υπουργός.

Στην Αττική το 70% της εγκληματικότητας αλλά μόνο το 30% των αστυνομικών δυνάμεων

«Δεν ανήκω σε αυτούς που βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν θα κλείσω ποτέ τα μάτια. Υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει εγκληματικότητα. Εδώ ζούμε. Υπάρχουν γειτονιές με σοβαρότερα προβλήματα απ' ότι άλλες. Και πρέπει να σας πω ευθέως κάτι. Υπάρχει υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής», επισήμανε.

«Στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας που καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο το 30% της αστυνομικής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Το υπόλοιπο είναι στην περιφέρεια. Αυτό είναι ένα προϊόν δεκαετιών. Δεν έγινε χθες το πρωί», τόνισε.

«Μέσα σε αυτό το μήνα πηγαίνουν 1026 αστυνομικοί και δόκιμοι αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα μόνο του λεκανοπεδίου. Πρόκειται για 306 άνδρες και γυναίκες που σήμερα ορκίζονται και άλλοι 720 δόκιμοι που κάνουν την πρακτική τους. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε από 1η Νοεμβρίου να αυξηθούν κατά εκατό οι νυχτερινές περιπολίες. Για να έχετε τη σύγκριση σήμερα σε όλο το λεκανοπέδιο τη νύχτα 12-6 εκτός από τα παλικάρια και τα κορίτσια της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούν και εξήντα περιοπολικά. Πηγαίνουμε στα 160 και αυτό είναι μία ουσιαστική ενίσχυση», πρόσθεσε.

«Θέατρο σκιών» στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Οι πραγματικοί «φασίστες» των σχολείων

Το μόρφωμα του φασισμού και η αλληλοτροφοδοτούμενη βία

Ο φασισμός των «αντιφασιστών»

Κ. Σακελλαροπούλου: Οι νέοι μαζί με δασκάλους, γονείς και την Πολιτεία πρέπει να απομονώσουν ακραία φασιστικά φαινόμενα