7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 100.000 έφηβοι χωρίς καμία παρενέργεια

Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 100.000 έφηβοι χωρίς καμία παρενέργεια

Για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί σ ότι έχει να κάνει με την τρίτη δόση, για το άνοιγμα των σχολείων και των εμβολιασμό των παιδιών αλλά και γενικά για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τρίτη δόση: Θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους οι πολίτες


Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους όπως οι κατά προτεραιότητα δικαιούχοι της τρίτης δόσης του εμβολίου, δηλαδή οι ανασοκατεσταλμένοι που θα κληθούν να εμβολιαστούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, «αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», είπε και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα rapid test εξήγησε πως η τιμή τους θα είναι στα 10 ευρώ και πως αυτό θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Έχουν εμβολιαστεί 100.000 παιδιά χωρίς καμία παρενέργεια 


Για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως 100.000 παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς καμία παρενέργεια και πως «σιγά - σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό». Τέλος, απαντώντας στο αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά». Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν».