7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Θεμιστοκλέους: 650.00 Έλληνες έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Θεμιστοκλέους: 650.00 Έλληνες έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Στο να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν πέφτει το βάρος της προσπάθειας της πολιτείας σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ υπάρχει σκληρός πυρήνας αντιεμβολιαστών από ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες, που δεν πρόκειται να πειστούν. Έκανε επίσης γνωστό πως είμαστε στη 12η θέση, κοντά στο μέσο όρο, των ημερήσιων εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο εμβολιασμός είναι γιορτή», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και συμπλήρωσε ότι «κάθε μέρα βγαίνουν 300 κινητές ομάδες».

Σε ότι έχει να κάνει με το τείχος ανοσίας τόνισε πως δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσοστό που χρειάζεται, άλλοι λένε 75/100 άλλοι λένε 73/100 άλλοι λένε πιο ψηλά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους στην χώρα μας έχουν νοσήσει 650.000 Έλληνες, που προσμετρώνται μαζί με τους εμβολιασμένους, στην πορεία κάλυψης του πληθυσμού, αφού έχουν αναπτύξει αντισώματα, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουμε στο σημείο να ελέγξουμε την πανδημία, ειδικά τώρα που η αλλαγή του καιρού θα σημάνει περισσότερη παραμονή σε κλειστούς χώρους. Πάντως, σημείωσε, ότι τα αποτελέσματα του εμβολιασμού είναι εμφανή από το ότι εξελίσσονται αρκετές δραστηριότητες.

Για τον εμβολιασμό στα σχολεία ανέφερε ότι έχει μία αυξητική τάση, ενώ όπως δήλωσε δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα επέκτασης της υποχρεωτικότητας.