7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

«Θα τα δώσω όλα, σε ευχαριστώ για την τιμή»

«Θα τα δώσω όλα, σε ευχαριστώ για την τιμή»

Όχι μονο αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού ο Ευ. Αποστολάκης αλλά στις αρχικές επικοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες, του προτάθηκε να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο ίδιος ζήτησε να γίνει υπουργός, λόγω της πρότερης θητείας του στο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «Θα τα δώσω όλα, σε ευχαριστώ για την τιμή».

Τι μεσολάβησε και ο Ευ. Αποστολάκης όχι μόνο δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τελικά την πρόταση να γίνει υπουργός αλλά έθεσε και θέμα συναίνεσης που δεν υπήρξε ως προς το πρόσωπο του; Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο είναι η μια πλευρά. Η άλλη είναι ότι και ο ίδιος, εξαιτίας ακριβώς αυτής της επίθεσης, ίσως και άλλων παρεμβάσεων, έκανε πίσω και από τις ευχαριστίες τώρα μιλά για έλλειψη συναίνεσης.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου ο κ. Αποστολάκης είναι αυτός που ζήτησε να είναι υπουργός και όχι αναπληρωτής επικαλούμενος το γεγονός ότι ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτό αναγνωρίζοντας το σωστό του αιτήματος. Και η συνέχεια είναι χαρακτηριστική, αφού ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες το βράδυ μαζί του, λίγες ώρες πριν ο κ. Οικονόμου κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στην επικοινωνία αυτή, φέρεται να υπήρξε και συζήτηση για το χαρτοφυλάκιο και τον χαρακτήρα της Πολιτικής Προστασίας καθώς και συμφωνία ως προς το τι ακριβώς θα γίνει, με τον Ευ. Αποστολακη να δηλώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θα τα δώσω όλα, σε ευχαριστώ για την τιμή».

Υπενθυμίζεται ότι και το πρωί σήμερα στην επικοινωνία που υπήρξε με την προεδρία της Δημοκρατίας για τη διαδικασία της ορκωμοσίας, ο πρώην υπουργός Αμυνας γνωστοποίησε πως θα μεταβεί στο Προεδρικό με τη συζυγό του, ενώ μετά την ανακοίνωση δεχόταν και συγχαρητήρια ευχαριστώντας όσους επικοινώνησαν μαζί του

Αυτό που άλλαξε μέχρι να δηλώσει ότι τελικά δεν θα ορκιστεί υπουργός Πολιτικής Προστασίας, είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποστασία», «εξαγορά» οι καταγγελίες σε βάρος του από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φάνηκε «κατώτερος των περιστάσεων»

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, στην επικοινωνία που είχε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού με τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με την επιλογή του κ. Αποστολάκη, δεν διατυπώθηκε κάποια ένσταση ενώ το κλίμα ήταν καλό.