Γ. Γεραπετρίτης: Θα έρχονται τουρίστες με κάποιου είδους πιστοποίηση

Θα έρχονται τουρίστες με κάποιου είδους πιστοποίηση

Την ανάγκη να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες από το εξωτερικό για τη μετακίνηση τουριστών τόνισε ο Γ. Γεραπετρίτης, σημειώνοντας όσον αφορά την Ελλάδα πως θα έρχονται επισκέπτες με κάποιου είδους πιστοποίηση.

Μιλώντας στον ε/σ Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε για τις μεταφορές και την τουριστική περίοδο ότι «είναι και θέμα ευρωπαϊκό».

«Γίνονται διαβουλεύσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες από το εξωτερικό. Θα έρχονται φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα με κάποιου είδους πιστοποίηση. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε την κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Τόνισε ακόμα πως «πρόθεσή μας είναι ότι αν τα πράγματα πάνε με τη φορά που φαίνονται ότι πηγαίνουν, να ανοίξει ο τουρισμός σε μια δεύτερη φάση, όχι στο δίμηνο το μεταβατικό, αλλά τον Ιούλιο. Εκεί θα δεχθούμε να ανοίξουν τα καταλύματα τα εποχικά. Να υποδεχθούν τουρισμό εξωτερικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, είπε πως θα υπάρχει άρση περιορισμών προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία θα είναι τέτοια που να δικαιολογούν αυτή την χαλάρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είμαστε χώρα που θα είμαστε δέκτης των πάντων γιατί είμαστε ο πιο υψηλός τουριστικός προορισμός αλλά και γιατί οι ανταγωνιστικοί προορισμοί είναι σε μεγάλη δυσχέρεια».