Θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τα voucher των 200 ευρώ
Κ. Χατζηδάκης

Θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τα voucher των 200 ευρώ

Για τις αναστολές συμβάσεων, τις συντάξεις και το voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές, μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Mega ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό, κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος και η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και το πρόγραμμα «Συνεργασία» για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, δήλωσε.

«Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις συντάξεις, υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να δοθούν οι εθνικές συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Τα χρήματά τους θα λάβουν όσοι θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων υποστήριξε πως αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή τους.

Το θέμα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα "όπλα" που έχουμε στη διάθεσή μας» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθεί και η νέα υλικοτεχνική υποδομή του ΕΦΚΑ, καθώς έχουν αγοραστεί 1.700 κομπιούτερ.

«Επίσης, θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις με συμβάσεις έργου, δηλαδή πληρωμή ανά τεμάχιο συμβασιούχων και συνταξιούχων που έχουν σχετική εμπειρία, ενώ θα ρίξουμε στη μάχη και πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.