8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Ν. Κεραμέως: Θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας

Θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας

«Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας» ξεκαθαρίζει η Υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της στο facebook, μετά την προσφυγή της στο Πρωτοδικείο, από το οποίο ζητάει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία - αποχή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της «Ελληνικής PISA».

Στην ανάρτησή της η Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι τα δυο τελευταία χρόνια έχουν κηρύξει απεργίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, στις εξετάσεις εισαγωγής στα πρότυπα σχολεία, κατά της αξιολόγησης κ.α και τώρα κατά ενός συστήματος που αποσκοπεί «να καταγράψει με ανώνυμο τρόπο το πώς τα παιδιά μας αφομοιώνουν γνώσεις και δεξιότητες, με στόχο το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει καλύτερο».

Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας

Τα τελευταία 2 χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν προκηρύξει απεργία 1) την ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων, 2) την ημέρα εξέτασης μαθητών για εισαγωγή σε πρότυπα σχολεία, 3) κατά της αξιολόγησης – για να αναφέρω μόνο κάποιες.

Τώρα απεργούν κατά της ελληνικής PISA – του συστήματος που θεσπίσαμε πρόσφατα και το οποίο πρώτη φορά θα καταγράψει με ανώνυμο τρόπο το πώς τα παιδιά μας αφομοιώνουν γνώσεις και δεξιότητες, με στόχο το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει καλύτερο.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Προσφύγαμε μόλις στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία.