Σε κλοιό διαδηλωτών ο Λευκός Οίκος - 1.600 στρατιώτες κοντά στην Ουάσινγκτον

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Λευκός Οίκος - 1.600 στρατιώτες κοντά στην Ουάσινγκτον

Χίλιους εξακόσιους στρατιώτες μετέφερε το Πεντάγωνο κοντά στην Ουάσιγκτον, την ίδια ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο αψηφώντας τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Το πλήθος, που διαδήλωνε ειρηνικά γονάτισε την ώρα που άρχιζε η απαγόρευση της κυκλοφορίας,  φωνάζοντας συνθήματα όπως «αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας», ή «δεν θα φύγουμε».

Οι διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στον καινούργιο φράχτη που τους εμποδίζει την πρόσβαση στο πάρκο έξω από το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος..

1.600 στρατιώτες μεταφέρονται προς την Ουάσινγκτον

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι μετέφερε 1.600 στρατιώτες κοντά στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, έχουν μεταφερθεί «στελέχη σε ενεργή υπηρεσία» σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, και όχι «μέσα» στην Ουάσινγκτον. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι στρατιωτικοί έχουν τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού», ωστόσο δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

ABC: Ένας νεκρός, τραυματίες από πυρά στη Νέα Υόρκη

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το βράδυ της Τρίτης έναν άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο άνδρας φέρεται να άνοιξε πυρ γύρω στις 9 μ.μ. εναντίον δύο ατόμων. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο, ο οποίος υπέκυψε αργότερα. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί..

700 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 700 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ταραχών στο κέντρο του Μανχάταν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες από τη Νέα Υόρκη προκάλεσαν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος τα ξημερώματα της Τετάρτης έγραψε στο twitter: «Χάος, ανομία και καταστροφές έχουν καταλάβει τη Νέα Υόρκη. Πότε θα καλέσει ο κυβερνήτης Κουόμο για βοήθεια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση;»

60.000 στη διαδήλωση για τον Φλόιντ στο Χιούστον

Στο Χιούστον διαδήλωσαν ειρηνικά περίπου 60.000 άνθρωποι την Τρίτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Ο Σιλβέστερ Τέρνερ, ο Αφροαμερικανός και Δημοκρατικός δήμαρχος του Χιούστον είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ότι η διαδήλωση αυτή αφορούσε «την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ», ότι «θέλουμε να ξέρει πως ο Τζορτζ δεν πέθανε μάταια».

Μέλη της οικογένειας Φλόιντ συμμετείχαν στη συγκέντρωση, η οποία ολοκληρώθηκε με πολλούς να φωνάζουν το σύνθημα «χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» και το όνομα του εκλιπόντα.