Στέλλα Κυριακίδου: Τέλος του '20 - αρχές του '21 το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ε.Ε.

Τέλος του '20 - αρχές του '21 το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ε.Ε.

Η Ελληνοκύπρια Επίτροπος Ε.Ε. για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. κυρία Στέλλα Κυριακίδου. εκτίμησε ότι το εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο τέλος του 2020 ή αρχές του 2021 και εξέφρασε ανησυχία για το συνδυασμό κορωνοϊού και εποχικής γρίπης το Φθινόπωρο, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η κα. Κυριακίδου, για το γεγονός ότι από το Φθινόπωρο η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορονοϊό, ενώ θα αρχίσει και η εποχική γρίπη. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε. από τους οποίους έχει ζητηθεί να εμβολιαστεί για την γρίπη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

«Τέλος του 2020 ή αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό», πιθανολογεί η Επίτροπος

Πιο αναλυτικά, η κυρία Κυριακίδου υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο. «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, αλλά εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας», πρόσθεσε.

Τέλος, η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».